Home | Alpint | Inte samma JVM

Inte samma JVM

I veckans lista har jag, hur konstigt det än låter, lyckats få in lite JVM-hockey.

IG – Niklas Wikegård lämnar SVT och går till TV4/Canal+. Han kommer med andra ord inte att lyfta JVM nästa Jul och Nyår.

G – Jag vill här slå ett slag för tennis, denna fantastiska sport som Eurosport bjuder på hala dagarna igenom nu när Franska öppna är igång. En riktigt bra TV-sport som man lätt dödar många timmar med.

VG – Med risk för att bli tjatig så måste jag fortsätta hylla Mästarnas mästare. Underhållning på högsta nivå, den som kom med programidén bör få ett specialpris på idrottsgalan.

MVG – Det finns vissa som alltid är större än sammanhanget det vistas i. Stenmark var större än hela alpinsporten när han var aktiv, nu är han större än Mästarna mästare. Det pratas mer om ”ET” än om själva programmet. Han är verkligen ett fenomen när det gäller tävlingsinstinkt, vinnarskalle och taktik och jag tror inte det funnits eller finns många som honom i hela idrottsvärlden.

Kommentarer

kommentarer

Om Bolltrollet

Redan som liten fick jag lära mig att älska denna stora del av livet som kallas för sport. Det har bidragits från många håll och kanter. Tittat på TV-Pucken och alla annan sport som sändes på tv under 80-talet (inte så mycket mer än tipsextra) med pappa, gick till fotbollsplanen med farfar och titta på när pappa spelade fotboll, såg Stenis på TV med morfar, och inte minst Åshöjden, Buster, dagstidningens sportsidor och annan sportlitteratur som jag började ta in så snart jag var läskunnig. Så började detta som nu gör att jag kan kalla mig för en riktig sportfåne. Själv har det blivit fotboll med start som sju åring och i innebandy har jag krälat runt i målet sen högstadietiden. Fotbollen tog mig upp i division fyra medan målvaktandet i innebandyn legat på en stabil division tre nivå. Varför då starta en blogg. Ja, varför inte?? Finns inte allt för många bra bloggar om sport, kvällsblaskorna har sina "experter", lite supportrar som har sina, men sen finns det inte mycket mer. Inte med kvalitet i alla fall.... Så då får vi se om det går bättre för mig. Välkommen!