Home | Fotboll | Arsenal | Årets lista
A till Ö

Årets lista

Nu har vi kommit fram till årets sista vecka och nu ska året summeras. Veckans har blivit Årets. Idag gör jag som jag brukar och startar jobbet med årets lista. Den kommer sakta men säkert att fyllas på med det viktigaste från 2011, från A till Ö.

A – Arsenal Sweden 10 år i år. Grattis!

B – Björgen, helt omöjlig 2011

C – Cryptosporidium, avgjorde hockeyslutspelet? Måste vara en av det mest desperata bortförklaringar jag hört. MEN om det var så att cryptosporidium gjorde att guldet inte hamnade i Umeå norra så är den lilla parasiten en riktigt stor hjälte.

D – Dimma, Skid-VM i Norge blev en riktig soppa. Ibland såg varken publik, kommentatorer eller TV-tittare åkarna.

E -

F – Foppa, lade slutligen rören på hyllan i februari. En av de största i Sveriges idrottshistoria pesionerade sig.

G -

H – Hamrén, Erik tog oss till EM och nu återstår det att se hur han funkar i ett hett och stressigt mästerskap.

I -

J – Jurassic Park, Linköpings HC har haft problem 2011. Det lär fortsätta 2012 med ett lag som är äldre än Hardy Nilssons svettiga hockeyhandskar.

K -

L – Lustig, den enda av spelarna i landslaget som spelade alla minuter i hela EM-kvalet. Sveriges nästa stora backstjärna?

M -

N – Nya tider, Luleå Hockey tog sig till semifinal med Rönnqvist i båset. I höst har de spelat stabilt och tagit poäng i nästan varje match. Inga missade slutspel här inte, det är nya tider. Jag gillar nya tider..

O -

P -

Q -

R – Robin Van Persie, eller vaaan pöörsy som Lasse lagerbäck säger i Viasat, nådde sånär upp till Shearers otroliga rekord. Har tsgit på sig kaptensbindeln med den äran.

S – Stefan Liv, tyvärr av helt fel anledning han är med på listan. R.I.P.

T – Tips-SM, var riktigt roligt att vara med i. särskilt när jag hade ett helt lag att skriva om.

U -

V -

W -

X – X-Games, Daniel Bodin tog dubbla guld med skoter i Vinterspelen i Aspen.

Y -

Z - Zlatan, tack för att du finns!

Å -

Ä -

Ö – Öppet, vidöppet! GIF sundsvall upp i Allsvenskan och Umeå FC upp i Superettan. Det var länge sedan norrlandsförnstret stod så här på vid gavel.

Kommentarer

kommentarer

Om Bolltrollet

Redan som liten fick jag lära mig att älska denna stora del av livet som kallas för sport. Det har bidragits från många håll och kanter. Tittat på TV-Pucken och alla annan sport som sändes på tv under 80-talet (inte så mycket mer än tipsextra) med pappa, gick till fotbollsplanen med farfar och titta på när pappa spelade fotboll, såg Stenis på TV med morfar, och inte minst Åshöjden, Buster, dagstidningens sportsidor och annan sportlitteratur som jag började ta in så snart jag var läskunnig. Så började detta som nu gör att jag kan kalla mig för en riktig sportfåne. Själv har det blivit fotboll med start som sju åring och i innebandy har jag krälat runt i målet sen högstadietiden. Fotbollen tog mig upp i division fyra medan målvaktandet i innebandyn legat på en stabil division tre nivå. Varför då starta en blogg. Ja, varför inte?? Finns inte allt för många bra bloggar om sport, kvällsblaskorna har sina "experter", lite supportrar som har sina, men sen finns det inte mycket mer. Inte med kvalitet i alla fall.... Så då får vi se om det går bättre för mig. Välkommen!