Home | Fotboll | Arsenal | Varför?

Varför?

Det är oftast(undantaget de kappvändare/medgångssupportrar som håller på Man U, Barca, Man c bara för att de vinner) tufft att vara supporter. Så man kan ju faktiskt undra varför man fortsätter?

Läste en så målande beskrivning av detta på Arsenal Swedens hemsida i Arsenalblogg av Axel Asplund:
”- Axel, vad brukar du göra på fritiden?
- Jag gillar kultur i olika former. Lyssnar mycket på musik och går gärna på spelningar, bio och teater. Men den mesta tiden ägnar jag åt något annat.
- Jaså, vadå?
- En till två gånger i veckan brukar jag bli så frustrerad som jag bara kan under cirka två timmar och står och skriker svordomar mot tv:n samt kastar saker omkring mig.
- Oj, det låter ju helt absurt.
- Sedan brukar jag vara bottenlöst besviken i några timmar till efter det.
- Spontant tycker jag det där verkar destruktivt. Varför har du en sådan hobby?
- Några gånger per halvår släpper den där krampaktiga frustrationen och jag blir hur glad som helst under ett par timmar.
- Det måste ju i och för sig vara kul. Men är det verkligen värt att vara irriterad så ofta, om du bara får uppleva några få härliga stunder under ett år?
- Bra fråga”

Så vad är det egentligen som driver oss supportrar att följa och lida med Arsenal, Liverpool, Leksand, Tottenham etc.? Är det värt det?

Kommentarer

kommentarer

Om Bolltrollet

Redan som liten fick jag lära mig att älska denna stora del av livet som kallas för sport. Det har bidragits från många håll och kanter. Tittat på TV-Pucken och alla annan sport som sändes på tv under 80-talet (inte så mycket mer än tipsextra) med pappa, gick till fotbollsplanen med farfar och titta på när pappa spelade fotboll, såg Stenis på TV med morfar, och inte minst Åshöjden, Buster, dagstidningens sportsidor och annan sportlitteratur som jag började ta in så snart jag var läskunnig. Så började detta som nu gör att jag kan kalla mig för en riktig sportfåne. Själv har det blivit fotboll med start som sju åring och i innebandy har jag krälat runt i målet sen högstadietiden. Fotbollen tog mig upp i division fyra medan målvaktandet i innebandyn legat på en stabil division tre nivå. Varför då starta en blogg. Ja, varför inte?? Finns inte allt för många bra bloggar om sport, kvällsblaskorna har sina "experter", lite supportrar som har sina, men sen finns det inte mycket mer. Inte med kvalitet i alla fall.... Så då får vi se om det går bättre för mig. Välkommen!